Krople Toda, Sylvi Złotucha, Sylwia Złotucha

Na choroby serca, nowotwory, cukrzyce, nadciśnienie – fenomenlane krople TODA. Zrób je sam.

“…zdrowie;

Ile cię trzeba cenić, ten tylko się dowie

Kto cię stracił […]”

– co prawda, tak prawił Adam Mickiewicz o Litwie, w metaforycznym porównaniu do zdrowia… ale miał w tym ujęciu chłopak rację 🙂

 

  Dział ZDROWIE  po prostu musiał powstać na moim blogu. Gdy widzę jak cierpią bliscy w mojej Rodzinie albo krewni Przyjaciół, czy też inni ludzie w otoczeniu, pęka mi serca. Nie chcę jednak biernie przyglądać się, wolę jakoś pomóc. Tym bardziej, że ja sama musiałam pokonać wiele bardzo poważnych chorób, w tym ciągła walka z nowotworem. Stąd moje analizy setek publikacji medycznych lekarzy, z całego świata, zebranych w tej kolumnie, jako formie PIGUŁKI ŚWIADOMOŚCI do zastosowania. 

W tej kwestii – i mnie – dopadł PA-RA-DO-KS! Otóż nigdy nie paliłam papierosów, nie piłam prawie wcale alkoholu, mało imprezowałam, nie brałam narkotyków,  generalnie dobrze się odżywiałam – przecież gotowałam posiłki w domu; nie pochłaniałam fast food’ów na mieście i co najistotniejsze – nie chorowałam praktycznie wcale… może raz na dwa, trzy lata – jedynie przeziębiałam się.  A mimo tego, poważnie zachorowałam.

W moim życiu rozgościł się szanowny pan nowotwór… tarczycy, a w zasadzie  kilka zmian, których przybywało. Mój stan zdrowia pogorszył się tak właśnie, zaraz po wypadku samochodowym  (nawiasem ujmując – nie z mojej winy, bo sprawca wymusił pierwszeństwo). Wkrótce problem zdrowotny rozprzestrzenił się na sferę żołądka, jelit, trzustki, serca ( rokowania na operację), astmą…  nie wliczając w to uszkodzeń po samym wypadku. Totalnie rozpadała się moja odporność. Immunologia nikczemnej postury, do tego stopnia, że dodatkowo oczekiwałam na wywnik diagnozy odnośnie… czerniaka – cholerstwa, na które nie znaleziono jeszcze lekarstwa, a czas na życie od momentu zdiagnozowania, to góra – dwa lata. Można sobie tylko wyobrazić, co przechodziłam. Na całe szczęście – wynik jaki otrzymałam, to negatywny,  jednakże muszę być wciąż ostrożna… 

Lekarze, do których trafiłam,  twierdzili iż mój przypadek jest nieuleczalny, a jedyne rozwiązanie stanowi operacja, radioterapia, które – jak wiadomo osobom świadomym – nie usuwają przyczyn problemu, a chwilowo go “tłamsi”. 

Zanim jednak miało to nastąpić, co pół roku poddawano mnie biopsji. Regularne pobieranie wycinka ze zmian nowotworowych, napędzało mi lęku na czas oczekiwania wyniku: już złośliwy, czy jeszcze nie teraz 🙁  Gdy jedna ze zmian zaczęła posiadać cechy złośliwe, wciąż nie otrzymywałam wystarczającej pomocy. Dziwiono się, dlaczego zmiany pojawiały się tak szybko (dziś wiem, że była to zasługa wielokrotnych i częstych biopsji, które rozsiewały komórki nowotworowe ! ). Cierpiałam coraz bardziej z bólu, zapadłam na depresję, moje dni wypełniało chroniczne zmęczenie. To był czas kiedy dosłownie błagałam lekarzy o pomoc, ze łzami w oczach, bo zdarzały się dni, w które nie byłam w stanie już nawet podnieść się z łóżka. Nie miałam sił normalnie funkcjonować.  Życie wymykało mi się spod kontroli. Moment przełomowy nastąpił w dzień, gdy trafiłam do szpitala na ostry dyżur, z bólem trzustki, na kolejną kroplówkę… Lekarz nie czekając aż dobrze zamknę drzwi za sobą – wychodząc z gabinetu; powiedział do dwóch pań pielęgniarek: “…taka (i tu padł komplement urodowy, zatem daruję sobie), fajna, młoda… szkoda dziewczyny …to trzustka, już po niej…”  Ech… to nie wymaga nawet komentarza.     

Przykra informacja, która uświadomiła mi, że skoro lekarze ( do których akurat trafiłam ) nie wiedzą co zrobić by ratować moje zdrowie, by do tej operacji i naświetlań nie doszło, aby choroba przestała się rozwijać – to muszę wziąć sprawy w swoje ręce. 

 

Zaczęłam czytać ogromne ilości literatury z zakresu zdrowia, wynajdować przeróżne publikacje prac naukowych lekarzy, wertować badania, aż wreszcie poszukiwać lekarzy… potrafiących leczyć. I to była wyśmienita decyzja. 

To dzięki tak zdobytej wiedzy pożegnałam kłopoty z sercem, trzustką, z jelitami, astmą. Nie mam już  z tym problemu 🙂 …zostały jeszcze tylko nowotwory. Uporam się jednak i z tym.

Efektami tych zmagań o zdrowie, pragnę podzielić się z Wami, bo są niesamowite i realnie skuteczne (przynajmniej dla mnie, moich najbliższych i przyjaciół oraz znajomych).

Dodam, iż warto znajdować się równocześnie pod “skrzydłami” mądrego lekarza. Treści zawarte na moim blogu, w kategorii zdrowia, nie stanowią porady medycznej, a jedynie ukazują mój sposób dbania o zdrowie, czym pragnę podzielić się szerzej z innymi osobami.

 

 

ZASTOSOWANIE

Przygodę w walce o zdrowie zaczynamy od pewnego genialnego panaceum na wiele problemów ze zdrowiem, w tym krążeniowych – serca, miażdżycę, chorobę wieńcową, nadciśnienie, cukrzycę, zaburzenia żołądkowo jelitowe i wątrobowe, zakażenia bakteryjne, choroby oczu, oczyszczanie oraz odtruwanie organizmu, odmładzanie, bezsenność, osłabioną odporność, nowotwory…

fenomenalne – Krople Toda

To najwyższej światowej klasy produkt naturalny wytwarzany w fito-farmakologicznych laboratoriach w Vancouver w Kanadzie. W aptece za ten produkt musimy zapłacić od 165 zł za 60 ml. do 289 zł za pojemnośc 120 ml. 

 

RECEPTURA NA SAMODZIENE WYKONANIE MIKSTURY
KROPLI TODA – HEARTofGOLD Formula

SKŁADNIKI

Czosnek Zwyczajny (Allium Sativum) (ang: Garlic) – 4 główki
Głóg (Crataegus Oxyacantha) (ang – Hawthorn) – 250 ml /g suszonych owoców
Borówka Czarna (Vaccinium Myrtillus) (ang: Bilberry) – 250 ml soku (niesłodzonego)
Rokitnik Pospolity (Hippophae Rhamnoides) – (ang: Sea Buckthorn) – 500 ml
Papryka Ostra (Capsicum Frutescens) – (ang: Cayenne Pepper) – 6 łyżeczek
 
 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Alkoholem – w proporcji 1:1 – najlepiej wódką żytnią o stężeniu 40 %, należy zalać przecier z owoców głogu i rokitnika. Do borówki dodać 2 szklanki rokitnika z alkoholem i 1 szklankę głogu z alkoholem, do tego 4 główki rozgniecionego czosnku i 4 papryczki chili świeże oraz 1/2 torebki w proszku (lub 8 świeżych, jeśli bez proszku).
Wszystko wymieszać i gotową ciecz odstawić – przynajmniej na 1 miesiąc – w ciemne i dość chłodne miejsce, codziennie ją mieszając. Po tym czasie, należy przecedzić przez plastikowe sitko, a następnie wycisnąć przez lnianą ściereczkę.
 

DAWKOWANIE

Stosować po 1 łyżeczce od kawy, przed posiłkiem, 2 x na dobę, trzymając trochę w ustach lub pod językiem, aby składniki wchłaniały się przez śluzówkę jamy ustnej. 
 

 CHARAKTERYSTYKA POSZCZEGÓLNYCH SKLADNIKÓW KROPLI TODA


Czosnek Zwyczajny – (Allium Sativum) 

Czosnek ma właściwości przeciwzakrzepowe – znacząco zmniejsza lepkość krwi. Działa także na śródbłonek naczyniowy, powodując rozkurcz naczyń krwionośnych, co w efekcie może zapobiec zawałowi serca i udarowi mózgu. Dodatkowo zaś zmniejsza zmiany miażdżycowe. Badania wykazały, że regularne jedzenie czosnku poprawia elastyczność ścian naczyń krwionośnych, dzięki czemu usprawnia się przepływ krwi.
Bogactwo związków flawonoidowych, aminokwasy, saponiny, cukry, związki śluzowe, witaminy (B1, B2, PP, C, prowitamina A), liczne sole mineralne (m.in. potasu, wapnia, magnezu) oraz rzadkie mikroelementy (m.in. kobalt, chrom, nikiel). Dzięki wyjątkowo silnemu działaniu bakteriobójczemu czosnek jest bardzo skuteczną bronią przeciw pasożytom układu pokarmowego: owsikom, glistom czy nawet tasiemcom.
Regularne spożywanie czosnku może obniżyć ciśnienie tętnicze nawet o 10 proc. i w ten sposób zapobiec zawałowi serca. Dotyczy to zwłaszcza osób ze stwierdzoną miażdżycą naczyń wieńcowych, które już przebyły jeden zawał.
Zawarte w czosnku olejki eteryczne bogate w związki siarki są doskonałym naturalnym antybiotykiem, silniejszym nawet od penicyliny. Hamują one rozwój najbardziej niebezpiecznych bakterii – gronkowca złocistego, paciorkowca, pałeczek okrężnicy, otoczkowców – które stają się coraz bardziej odporne na działanie antybiotyków. Jednocześnie, co potwierdzają badania kliniczne, czosnek nie ma działań ubocznych, typowych dla chemicznych antybiotyków – nie niszczy naturalnej flory bakteryjnej.
Czosnek niszczy tak odporne na działanie rozmaitych substancji bakterie, jak bytujące w żołądku Helicobacter pylori, odpowiedzialne za raka tego narządu. To również zasługa dużej ilości i różnorodności silnych przeciwutleniaczy, które nie tylko hamują procesy karcinogenezy, ale też pobudzają układ immunologiczny do zwalczania komórek nowotworowych. W rezultacie – czego dowiodły badania – regularne spożywanie czosnku lub zażywanie jego ekstraktów może znacząco zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka żołądka, okrężnicy i jelita grubego.


Głóg – (Crataegus Oxyacantha)

Głóg to roślina lecznicza działająca zbawiennie na chorobę wieńcową i nadciśnienie. Pomocna dla układu krążenia. Zawarte w nich związki czynne, działają rozkurczowo na naczynia krwionośne (zwłaszcza wieńcowe) i umożliwiają tym samym właściwe dotlenienie tkanek i dostarczanie substancji odżywczych oraz usunięcie szkodliwych metabolitów. Wówczas poprawia się praca tego narządu, a zmniejszają się dolegliwości bólowe i uczucie duszności. Obecność kumaryn zmniejsza krzepliwość krwi, korzystnie wpływa na przepływ krwi przez naczynia. Owoce głogu zawierają flawonoidy, kwasy trójterpenowe, procyjanidy, fitosterole i sole mineralne oraz nieznaczne ilości witaminy C i prowitaminy A.
 Składniki głogu taki jak procyjanidy obniżają ciśnienie krwi, w związku z tym po głóg mogą sięgać osoby zmagające się z nadciśnieniem tętniczym. Można go również stosować przy bólach i zawrotach głowy. Natomiast alkoholowe wyciągi z kwiatów głogu działają uspokajająco. Jedynym przeciwskazaniem do stosowania głogu jest niedociśnienie. Polepsza nastrój, eliminuje stany depresyjne.


Rokitnik Pospolity – (Hippophae Rhamnoides)

Owoce rokitnika to bogate źródło witaminy C. Jej zawartość jest często nawet 3-krotnie wyższa w porównaniu z owocami czarnej porzeczki. Owoce rokitnika zawierają prawie 200 substancji aktywnie czynnych, w tym także inne witaminy (A, E, F, K, P, B12), flawonoidy, garbniki, antocyjany, makro i mikroelementy; pierwiastki śladowe – 11 z 14 podstawowych pierwiastków śladowych, w tym wapnia, żelaza, manganu, boru, wapnia, krzemu i innych. Aminokwasy (18 aminokwasów zostało znalezionych w owocach rokitnika) oraz inne biologicznie aktywne związki. Spożywanie owoców rokitnika, w różnej formie, pozytywnie wpływa na organizm, m.in. zwiększa jego odporność, regeneruje uszkodzenia skóry, niszczy wolne rodniki i poprawia krążenie. Dodatkowo jest to środek, który można stosować w przypadku chorób układu pokarmowego i przeziębieniaPomaga w leczeniu chorób serca, zaburzeń żołądka i jelit, a także w leczeniu przeziębień i wycieńczenia, wplywa korzystnie na gojenie oparzeń, egzemy i szkód wywołanych promieniowaniem (aplikacja bezpośrednio na skórę). Wodne wyciągi z owoców i liści rokitnika były szeroko stosowane w medycynie starożytnej do leczenia chronicznych chorób żołądka, wątroby, dróg oddechowych, zapaleniu i ropniu płuc, w gośćcu oraz najczęściej przy ropnych porażeniach skóry, jak również przy ochronie błon śluzowych przed promieniowaniem radioaktywnym.  Rokitnik stanowi źródło cennych omega-3, omega-6, omega – 9 . Zawiera więcej kwasu linolenowego , niż jakikolwiek inny olej. Jest także doskonałym źródłem kwasu oleinowegoniezbędnego kwasu tłuszczowego, aby pomóc obniżyć poziom cholesterolu we krwi.

W starożytnej Grecji rokitnikiem karmiono konie, aby miały błyszczącą sierść, stąd jego nazwa rodzajowa (Hippophaë) składa się z dwóch słów greckich: hippos = koń, phaos = błyszczący. 


Borówka Czarna – Czarna jagoda (Vaccinium Myrtillus)

Czarna jagoda to roślina cudowna, gdyż poza właściwościami odmładzającymi i oczyszczającymi organizm, posiada jeszcze bliżej nieznane substancje, które leczą choroby nowotworowe. Owoce zawierają witaminę C – 14-15 mg/100 g, wit. A – 280 j.m. wit. P – 480 mg, wit. B1 – 30 ug, wit. B– – 50 ug, wit. PP – 400 ug, pektyny – 0,42%, inozytol, garbniki – 2-3 g/kg, cukry – ok. 7%, kwas jabłkowy – ok. 0,80%, składniki mineralne – ok. 0,30% (mangan, żelazo, wapń, ponadto ultraelement – rad), wakcyaninę (glikozyd z kwasem benzoesowym), glkokininy, myrtylliny (antocyjany), prowitaminę D, kwas szczawiowy, kw. cytrynowy, kw. chinowy, kw. mlekowy i kw. bursztynowy.   

Liście zawierają inozytol, metyloarbutynę, arbutynę, erykolinę (gorycz), glikokininy, flawony, olejek eteryczny, kwasy, sole i witaminy. Inozytol – alkohol sześciowodorotlenowy cykloheksanu, wykazujący działanie lipotropowe, zapobiega stłuszczeniu wątroby, podobnie jak metionina i popularna w roślinach cholina; wpływa na przemiany tłuszczów, zapobiega zanikom mięśni, reguluje posaż treści pokarmowej w układzie trawiennym, ściśle współdziała z kwasem foliowym; nie rozpuszcza się w alkoholu, rozpuszczalny jest w wodzie. Posiada także działanie moczopędnie, przeciwbiegunkowe, napotnie, przeciwgorączkowo, antyseptycznie (hydrochinon powstający z arbutyny szczególnie silnie odkaża drogi moczowe i nerki), przeciwcukrzycowo (zmniejszają stężenie glukozy we krwi), odtruwające, przeciwkrwotocznie, przeciwzapalnie, żółciopędnie – pobudzają wydzielanie soku żołądkowego i apetyt; regulują przemianę materii i trawienie. Kwas benzoesowy zawarty w roślinie działa wykrztuśnie.

Owoce przyspieszają gojenie się ran i zmian zapalnych przewodu pokarmowego
zapobiegają także zmianom w ścianach naczyń (procyjanidyny, flawonoidy), 
działają przeciw obrzękowo, hamują agregację płytek i utlenianie witaminy C w organizmie.

Rokitnik jest wyśmienity do płukania jamy ustnej w stanach zapalnych.  Oczyszczony zespół antocyjanów działa uszczelniająco na ściany naczyń włosowatych. Wyciąg z tej rosliny wykorzystywany jest w chorobach siatkówki oka. 


Papryka Ostra – (Capsicum Frutescens)

Papryka ostra przede wszystkim jest bardzo bogatym źródłem witaminy C (dwukrotnie większym niż cytryna). Posiada też witaminy: E, PP, B1, B2 i B6 oraz minerały: potas, żelazo, magnez i mangan. Jej spożywanie pomaga też utrzymać układ pokarmowy w dobrej formie.

Papryka zawiera alkaloid kapsaicynę, która podnosi metabolizm, a więc pozwala na szybszą przemianę materii. Lepsze trawienie, to również lepsze wchłanianie wartości odżywczych z pokarmów.Kapsaicyna stosowana wewnętrznie leczy organizm z nowotworów. Cząsteczki zawarte w alkaloidzie gdy natrafią na komórki rakowe niszczą ich mitochondria, które odpowiadają za ich wzrost i rozmnażanie. Ma również zbawienne działanie na serce, bo poprawia krążenie krwi, umożliwiając właściwe dotlenienie tkanek oraz usunięcie szkodliwych metabolitówUsuwa wolne rodniki z krwi, chroniąc tym samym nasz narząd przed uszkodzeniami. Dodatkowo papryka ostra pomaga osobom cierpiącym na przewlekłe infekcje górnych dróg oddechowych, jest zalecana dla palaczy. Działa rozgrzewająco i poprawia nastrój poprzez produkcję endorfiny. Wzmacnia pracę serca i normalizuje ciśnienie krwi Badania kliniczne wskazują iż pieprz cayenne stanowi swoisty sposób transportu  innych substancji ( zioła i inne składniki) odżywczych do krwi.


10 komentarzy

  • MAURYCY WOLF Październik 7, 2018 at 23:39

    Blog, bardzo dobry, nie tylko dla kobiet i z myślą o nich. Sam mam klopoty z sercem, zamierzam wypróbować metody lecznicze.

    P.S. Bardzo fajnie, gdyby blog, mógł dotrzeć do osób również starszych, którzy mogliby, prostymi metodami pomóc samemu sobie.
    Pozdrawiam. 🙂

    Reply
    • Elżbieta Kwiecień 15, 2019 at 13:15

      Dzięki, za bardzo dokładny opis,kropli TODA, zaczęłam je brać, bo mam kłopoty z sercem, nadciśnienie i cukrzycę i zakrzepice.Mam nadzieję,że sobie poprawię stan zdrowia. Dzięki również za przepis na samodzielne wykonanie kropli.Na razie stosuję zakupione.ale są dość drogie i kiedyś zrobię sobie samodzielnie,.

      Reply
      • admin Styczeń 15, 2020 at 12:40

        Cieszę się, że mogę jakoś pomóc. Jestem przekonana, że krople przyniosą zamierzony efekt 🙂 To niesamowite panaceum na układ immunologiczny. Przetestowane 🙂 Dużo drówka! 🙂

        Reply
    • admin Styczeń 15, 2020 at 13:07

      Bardzo mnie to cieszy, że na blogu mogą znaleźć coś dla siebie także panowie 🙂 Dziękuję za dobre słowo i życzę Ci dużo zdrówka 🙂

      Reply
  • Rafał Sierpień 2, 2019 at 15:12

    “…zdrowie;
    Ile cię trzeba cenić, ten tylko się dowie,
    Kto cię stracił […]”
    – tak prawił Adam Mickiewicz… i miał chłopak rację

    Jan Kochanowski – to on napisał fraszkę Na zdrowie

    Reply
    • admin Styczeń 15, 2020 at 12:52

      Niestety, Panie Rafale, nie ma Pan racji, bo fragment, który cytuję pochozi z “Inwokacji. Pan’a Tadeusz’a”, właśnie Adama Mickiewicza. We fraszce, którą Pan przytacza, temat zdrowia wyrażony jest nieco inaczej:
      ” (…) Ślachetne zdrowie,
      Nikt się nie dowie,
      Jako smakujesz,
      Aż się zepsujesz…”
      Warto dokładnie zgłębiać temat, zanim się wypowie 🙂 Pozdarwiam 🙂

      Reply
  • Graza Wrzesień 7, 2019 at 10:11

    Wielkie dzięki za ten przepis kropli toda,dzisiaj zrobiłam no i po miesiącu wypróbuję.A jak będą działać dam znać.Pozdrawiam miłego dnia.

    Reply
  • admin Styczeń 15, 2020 at 12:41

    Cieszę się, że przepis mógł się przydać. Jestem przekonana, że wpłynie bardzo korzystnie na poprawę zdrowia. Pozdrawiam serdecznie i życzę zdrówka 🙂

    Reply
  • Alicja Luty 29, 2020 at 13:48

    Czy stosując krople Toda, wyleczyłaś się,mam zamiar je zrobić dla Męża,jest po bypassach

    Reply
  • admin Marzec 2, 2020 at 07:24

    Krople Toda stosuję do tej pory i są faktycznie bardzo pomocne nie tylko przy problemach serca. Ja akurat mogłam, stopniowo, odstawić lek na kłopoty kardiologiczne. Przy większej degeneracji organu powinno się jednak metody medyczne łączyć z naturalnymi. Równocześnie z kroplami stosuję też inną profilaktykę naturalną. Poprawa jest ogromna! Postaram się na przetrzeni tygodnia lub dwóch, wstawić na ten temat wpis.

    Reply

Leave a Comment

Polityka prywatności i plików cookies